Jdi na obsah Jdi na menu
 


20-let-obr1.jpg

Řadu let, byli roztočtí občané – rybáři - sdruženi ve spolku nacházejícím se na protějším břehu řeky v Klecanech. V devadesátých letech začalo tomuto sportu propadat čím dál víc lidí a zhruba v roce 1996 bylo v klecanské organizaci více jak 50 roztockých občanů.  Padesát – to je minimální počet lidí pro žádost o zřízení pobočného spolku. Vyřešilo by se cestování přes řeku, náročné zejména pro děti z kroužku a jejich rodiče, kteří týden co týden museli do malinké klubovny na protější břeh.

Nápad byl na světě, několik obětavých lidí, kteří vezmou na svá bedra dobrovolně práci kolem dětí, administrativu a spousty dalšího se našli také a tak v roce 1997 byla ústřednímu svazu v Praze, předložena žádost o zřízení místní organizace.

Začátky prozatímního pobočného spolku v Roztokách byly krušné. Žádná kancelář, žádné prostory, veškeré schůze se odehrávaly v kuchyních či obývacích pokojích jednotlivých členů vedení. Veškeré materiály potřebné pro chod tehdejšího spolku, byly v šatních skříních doma a jednou týdně se výbor, ve složení tří lidí, obtěžkán taškami s materiálem potřebným pro členy, vydali do pronajaté místnosti na obecním úřadě.

Dlouhé dva roky, testovalo ústředí ochotu a snahu místních dobrovolníků. Přibývalo nových členů a vzrostl zájem i mezi mládeží. S narůstajícím počtem členů, přímo úměrně narůstala i administrativa a další činnosti spojené se zdárným chodem spolku. Bylo potřeba dalších dobrovolníků, kteří by přiložili své ruce.

Našli se,….

A tak v roce 1999 byl místnímu pobočnému spolku přidělen statut

Místní organizace českého rybářského svazu

Naše organizace měla vždy za prioritu práci s mládeží, byly roky, kdy v našem kroužku bylo sdruženo téměř sto dětí současně. V dnešní době počítačů, tabletů a chytrých telefonů je mezi mládeží zájem o tento sport sice nižší, přesto rok co rok postavíme ze šikovných kluků a holek závodní družstvo, které reprezentuje naší místní organizaci a tím i město Roztoky, v přeborech mládeže.

V současné době máme svoji výdejnu, která je vyzdobena vítěznými poháry našich nejmladších, tužku a papír jsme vyměnili za počítač a tiskárnu a rozrostli jsme se na více jak tři stovky členů.

Přejeme si do další dvacítky, pokračovat v duchu zakladatelů:

- mít spousty úspěšných a spokojených členů, vychovat další generace v úctě a lásce k přírodě, a v neposlední řadě dělat vše pro to, aby příroda tak jak ji známe my, byla zachována i pro ty, kteří přijdou po nás……