Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zájemci o výkon rybářského práva, jehož součástí je sportovní rybolov – lov ryb udicí se mohou stát členy Českého rybářského svazu (Spolek podle zák. č. 89/2012 Sb.)

  Podmínkou je podání přihlášky u místní organizace Českého rybářského svazu (MO ČRS) zpravidla v místě bydliště, složení zkoušky – testu ze znalostí rybářských předpisů a zaplacení jednorázového vstupního peněžního příspěvku neboli zápisného. U naší organizace činí zápisné pro dospělé  500,- Kč, pro mládež 300.-Kč a pro děti do 15-ti let 100.-Kč

   Po úspěšném složení zkoušky bude žadateli vydáno OSVĚDČENÍ na základě kterého si zakoupí státní rybářský lístek na obecním úřadě v místě bydliště. Následně mu bude vydána členská legitimace a po uhrazení členských příspěvků i povolenka k rybolovu.

  Základním předpisem pro sportovní rybolov je ,,Rybářský řád", který vychází ze zákona o rybářství č.99/2004 Sb. a jeho prováděcí vyhlášky č.197/2004 Sb. v platném znění. Stanoví nejmenší lovné míry ryb, denní doby lovu ryb, doby hájení ryb, povolené a zakázané způsoby lovu ryb včetně bližších podmínek, podle kterých se rybáři řídí při sportovním rybolovu-výkonu rybářského práva. Vzhledem k tomu, že rozhodující rozsah činnosti Českého rybářského svazu je vykonáván bez úplaty jen ze zájmu svých členů, je sportovní rybolov finančně dostupný.

 

fish.jpg

 

ZPĚT